Zygoma Implantáció – Felső fogív teljes rehabilitáció

Amennyiben Önnek teljes (vagy közel teljes) felső foghiánya van, de a rögzített fogpótlás készítéséhez szükséges implantáció szempontjából extrém kevés csontállománnyal rendelkezik, akkor is van megoldás!
 
A felső fogív teljes rehabilitációja csontpótlás nélkül, 4 nap alatt, Zygoma implantátumokkal

Amennyiben Ön a jelentős műtéti megterhelést okozó, hosszú gyógyulási időt igénylő csontpótló műtétet szeretné elkerülni, ugyanakkor a kényelmetlen, funkcióját nem teljesítő, kivehető fogpótlást sem szeretné, akkor a Zygoma implantátumokkal bizonyítottan biztonságos megoldást tudunk nyújtani Önnek.

 

A Zygoma implantátumokat teljes felső foghiány helyreállításakor, kifejezetten extrém kismértékű csontállomány esetén alkalmazzuk. A speciális Zygoma implantátumok a felső őrlő régiók területén a kétoldali járomcsonthoz kerülnek beültetésre, így alkalmazásuk nagyfokú felső állcsonthiány esetén is csontpótlás szükségessége nélkül lehetséges.

 

Mivel minden eset egyedi, és ennek megfelelően minden kezelés egyénileg mérlegelendő, a kezelés előtt személyes konzultáció és CT felvétel készítése szükséges. Így lehetőség nyílik a műtét digitális megtervezésére és biztonságos, CT-navigált kivitelezésére.

Teljes fogpotlás All-on-X Zygoma extrém csonthiány esetén
All-on-4™ koncepció Zygoma implantátumokkal

A Zygoma implantátumokat az eredeti All-on-4 koncepció alapján végzett teljes felső fogív rehabilitáció esetén akkor ajánljuk, ha az implantáció szempontjából extrém kismértékű állcsontállomány áll rendelkezésre, mert a Zygoma implantátumok segítségével lehetőségünk van csontpótlás nélkül is rögzített körhíddal ellátni pácienseinket.

 

Az All-on-4™ koncepció lényege, hogy a teljes fogívet rehabilitálni tudjuk, 4 implantátumon elhorgonyzott híd készítésével, így kivehető fogpótlás használatára még átmenetileg sincs szükség.

 

Az All-on-4™ technika alkalmazása esetén 4 fogászati implantátum biztosítja a rögíztett körhíd stabil rögzülését, így az eljárás kisebb műtéti megterhelést jelent és segít elkerülni bizonyos kiegészítő műtétek elvégzését, mint például a csontpótlás.

A Zygoma implantátumok alkalmazásának előnyei összefoglalva:

  • A nagymértékű csontpótló műtét elkerülhető  
  • Implantátumokon rögzített fogpótlás készíthető egyetlen műtéttel extrém kismennyiségű csontállomány esetén is 
  • Tartós ideiglenes híd 4 munkanap alatt, amivel újra magabiztosan étkezhet, mosolyoghat 
  • Instabil kivehető fogsor viselése elfelejthető
  •  

Az implantáció folyamata Zygoma implantátumokkal

Az implantációt követően megfelelő primer stabilitás esetén az implantátumok azonnali terhelésével 4 munkanapon belül hosszú távú ideiglenes rögzített híd készíthető. Az ideiglenes rögzített híd átadása után így rendkívül rövid időn belül visszatérhet megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, étkezhet és az étkezések során erősen rághat.

Fél évvel az implantációt követően az ideiglenes híd végleges hídra történő cseréje javasolt

Az implantátumok becsontosodása után min. 6 hónappal az implantációt követően készítjük el a végleges, implantátumokon elhorgonyzott, rögzített körhidat. Míg az ideiglenes híd a kisőrlő fogakig tart, addig a végleges híd az első őrlő fogat is visszaadja, mert ekkor már az implantátumok jobban terhelhetők. A végleges híd anyaga többféle lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. Természetesen az ideiglenes híd ezalatt az időszak alatt is hordható.

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. június 28.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.