Konzultáció, állapotfelmérés

Ismerje meg a konzultáció folyamatát a Bobdent Implantációs Központban

Mi történik egy konzultáció alatt?

Amikor először találkozik egy fogszakorvosunkkal adott panaszt, problémát illetően, fontos, hogy kialakuljon egy közvetlen, bizalmi kapcsolat. A BOBDENT csapatában dolgozó fogszakorvosoknak a páciens van a középpontban, így teljesen természetes, ha a páciens kérdésekkel, érdeklődéssel, nyitottsággal fordul a megbeszélendő szakterülethez. A szakembereink célja ilyenkor a probléma feltárása, a megoldás megtervezése, annak részletes átadása a páciens számára.

Szakemberünk célja, hogy megismerje az addig számára ismeretlen páciens panaszait, hogy a lehető leghatékonyabban, felelősségének tudatában segíthessen – a konzultáció alatt ezért törekszik a segítséghez szükséges információk részletesebb megismerésére, feldolgozására és lehetőség szerint a kezelési terv szóbeli felvázolására.

Konzultáció, állapotfelmérés

A konzultáció menete

Implant_kozpont_icon_set

1. Igényfelmérés

A konzultáció alatt felmérjük, hogy mi az Ön fogászati panasza, mi lenne az Ön elvárása a fogászati kezelés leendő végeredményével kapcsolatban. Ilyenkor a legjobb az, ha saját szavaival mondja el panaszait, elvárásait, igényeit e téren.  Ez segít nekünk abban, hogy könnyebben felmérjük, milyen jellegű fogpótlással lehet elégedett, ugyanakkor a szóba jöhető kezelési alternatívákat is felsoroljuk, hogy később érdemben tudjon dönteni a mi segítségünkkel, arról, hogy melyik kezelés típust válassza.

Implant_kozpont_icon_set

2. Diagnosztika, állapotfelmérés

Az igényfelmérés utáni következő lépés az, hogy megvizsgáljuk az Ön fogazati állapotát. A röntgen,  a CT felvételek, a lenyomatok, illetve a digitális scan-ek segítenek nekünk abban, hogy az esetleges szájsebészeti kezelések szükségességét felmérjük. Felmérjük azt is, hogy milyen módon zár össze az Ön fogazata, ami a későbbi állkapocsmozgások, ízületi terhelés, és esztétikai szempontokból is meghatározó.

Rendelőnkben ezek a pontos állapotfelméréshez szükséges modern diagnosztikai eszközök rendelkezésünkre állnak.

3. Kezelési terv összeállítása

A kezelési tervet fogorvosunk sokszor már a konzultáció alkalmával össze tudja állítani, és ezt szóban ismertetni is tudja Önnel. Milyen fogpótlást tud felajánlani a páciensnek? Mennyi idő alatt készülhet ez el? Hány alkalommal kell ezért eljönni a rendelőbe? Mennyire lehet a kezelés megterhelő? Számíthat-e fájdalomra a kezelés során vagy utána? Mekkora költséggel kell számolni a kezelés kivitelezése során? Ezekre, és természetesen az Önben felmerülő további kérdésekre is választ ad fogorvosunk a konzultáció során. Mindezen lépések során kölcsönösen egy kicsit meg is ismerjük egymás személyiségét: mi az Önét, Ön az Önnel konzultáló fogorvosét, és egyben kialakul egy képe a rendelő atmoszférájáról is. A cél az, hogy kialakuljon egy kölcsönös bizalom, ami a jó orvos-páciens viszony alappillére.

Kérdések és válaszok a konzultációval kapcsolatban

Jár-e bármilyen kötelezettséggel a konzultáción való megjelenés?

A konzultáció során az a közös cél, hogy hozzájusson azokhoz az értékes információkhoz, amelyek valóban érdeklik a fogászati állapotával, kezelési lehetőségeivel kapcsolatban. A konzultáción való megjelenés ezért semmilyen kötelezettséggel nem jár. A kezelési terv elfogadása az Ön szuverén döntése, amit természetesen messzemenőkig tiszteletben tartunk. Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy az általunk felajánlott kezelést választja, megköszönjük megtisztelő bizalmát, és a kezelést beütemezzük.

Implantáció konzultáció

Miért van szükség konzultációra?

A konzultációra alapvetően az egyedi igények, problémák személyes megismerése, és a kezelési terv kialakítása miatt van szükség. A konzultáció során tehát megismerheti a kezelési lehetőségeket – a döntést viszont nem kell a rendelőben meghoznia. A kezelési tervet, alternatívákat elküldjük Önnek, így otthon, nyugodt körülmények között, akár a családdal is megosztva tudja átgondolni, és így tudja meghozni az optimális döntést.

Miben segít, ha részt vesz egy konzultáción?

Amennyiben részt vesz egy konzultáción, hozzájuthat olyan értékes információkhoz, amik segítenek abban, hogy a fogászati kezelést illetően helyes döntést tudjon hozni. Megismerheti a rendelő atmoszféráját, első benyomást tud szerezni a kezelőorvosról. Az információk és az érzések alapján kialakul egy általános hozzáállás, ami sikeres esetben a bizalom, a kezelőorvos, illetve a rendelő személyzete, és nem utolsó sorban a vágyott fogászati állapot iránti elkötelezettséget is növelheti. A döntés után már közösen kell végig járnunk az utat, ami a vágyott állapothoz vezet. 

Miért nem ingyenes a konzultáció?

Sokszor felmerül az emberben a kérdés: miért kellene fizetni egy beszélgetésért? A kérdés teljesen jogos – egy privát beszélgetésért senki nem várja el, hogy honorárium illesse meg, ez természetes. Egy fogorvos sem fog pénzt kérni egy privát jellegű szakmai tanácsadásért. Ugyanakkor maga a fogorvosi rendelő állandó jellegű fenntartási kiadásokkal, munkabér jellegű költségekkel működik, ami minden kezelés típus költségvetésébe bele kell, hogy legyen kalkulálva. A sokszor egy-másfél órás konzultációk alkalmával ezek a költségek is ugyanúgy felmerülnek, mint bármelyik kezelésnél.

Van-e lehetőség további konzultációkra?

Természetesen igen, van lehetőség további konzultációkra is. Ezt a lehetőséget egy-egy komplex kezelést igénylő esetben kifejezetten ajánljuk is, hiszen sokkal jobb a részleteket úgy tisztázni, hogy Ön már előzetesen információhoz jutott, és az így felmerülő kérdésekre szeretne tőlünk konkrét válaszokat kapni.

Mi derül ki egy konzultáció alatt?

Egy konzultáció alatt három nagyon fontos dolog derül ki. Kiderül, hogy egyszerű, vagy komplex jellegű fogászati problémával állunk-e szemben. Körvonalazódik a lehetséges kezelés, annak alternatívái, és azok pénzügyi vonzatai. Végül, de nem utolsósorban kiderül, hogy megvan-e a szimpátia a kezelőorvos és a rendelő iránt, ami a sikeres együttműködés elengedhetetlen feltétele.

Egyéni implantációs kezelési terv

Rendelőnk legfőbb előnyei

1. Biztonság és garancia

Rendelőnkben kizárólag Nobel Biocare és speciális Noris Medical implantátumok kerülnek felhasználásra. A rendelőnkben alkalmazott prémium minőségű implantációs rendszerek és digitális fogpótlás készítési eljárások a hosszú távú ideiglenes és a végleges koronák, hidak készítésekor a legpontosabb illeszkedést garantálják, amely a magas esztétika és megfelelő funkció elengedhetetlen alappillére.

Minden Nobel Biocare és Noris Medical implantátumra élettartam garancia érvényes

A NobelProcera fogpótlásokra 5 év garancia érvényes. Amennyiben a NobelProcera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, abban az esetben nemcsak az implantátumok, hanem a NobelProcera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

X_NAV implantáció digitális fogászat

2. Digitális fogászati technológiák

A fogászati implantáció során az Ön biztonsága és a sikeres implantáció érdekében rendelőnk számos digitális technikát alkalmazunk:

  • panoráma röntgen és CT gépünk felvételei digitálisan jelenik meg rendszerünkben, ezt pedig online azonnal meg is tudjuk osztani Önnel.
  • 3D fogászati szkennerünkkel a manuálisan vett foglenyomat kellemetlenségeit tudjuk elkerülni és azonnal képernyőn láthatjuk az Ön fogainak állapotát.
  • Legújabb X-NAV rendszerünkkel az implantátumokat precíziós pontossággal ültetjük be.
  • CAD-CAM technológia pedig a legkorszerűbb eljárás a fogtechnikában, amelyben számítógépes szoftver segítségével tervezzük, és gyártjuk le a fogpótlás vázát. Ezzel a technológiával precíziós pontosságú, az implantátumokra tökéletesen illeszkedő fogpótlás készíthető.

3. Magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosi háttér

Bobdent Implantációs Központban elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az Ön életminőségét fogorvosi hivatásunknak megfelelően legjobb tudásunk és hozzáállásunk szerint javítsuk, illetve helyreállítsuk. Munkánkat minden dolgozónk által elfogadott és képviselt értékek mentén végezzük.

Rendelőnkben az implantációs kezelést a Szegedi Tudományegyetem és a Münsteri Egyetem (Németország) implantológiai mesterképzését is elvégző dento-alveoláris sebész szakorvosunk Dr. Orosz Gábor , valamint Dr. Németh Viktória végzi, akinek 2019. óta az implantációs fogpótlások készítése során nemcsak a fogpótlástani, hanem a sebészeti szakterületre is kiterjedt praxisa Dr. Orosz Gábor szakmai felügyelete és segítsége jóvoltából.

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. április 19.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.