All-on-X

Implantációs körhíd nagyon kedvezőtlen csontkínálat esetén

Konzultáció, állapotfelmérés

A Bobdent Implantációs Központban a teljes fogív rehabilitáció során a teljes foghiány legkülönbözőbb eseteire is páciensbarát megoldást biztosítunk – egyéni állapotfelmérés után készített kezelési terv alapján –, legyen szó a teljes foghiány következtében kialakult kis-, közepes-, nagymértékű vagy akár extrém csonthiányról.

A csontkínálattól függően különböző teljes fogív rehabilitációs stratégiákat alkalmazunk, amelyek közös jellemzője, hogy az implantátumokat csontpótlás nélkül helyezzük be és lehetőleg azonnal elkezdjük az implantátumokra rögzített fix ideiglenes fogpótlás készítését. Ezáltal pácienseinket jelentős műtéti megterheléstől kíméljük meg, és nagyon rövid idő alatt élvezhetik azt a kívánt életminőséget, aminek elérése céljából felkerestek minket.

A foghiányos esetek egy részében annyira kedvezőtlen a csontkínálat a felső állcsontban, hogy All-on-4® eljárással sem tudunk teljes fogív rehabilitációt végezni.

Ám ilyenkor is van lehetőség az All-on-4® eljárás előnyeit szem előtt tartva speciális eljárást alkalmazni. A felső állcsont rendkívül kedvezőtlen csontkínálata esetén is van lehetőség csontpótlás nélküli eljárásra. Paradox módon ilyenkor 4-nél több implantátum beültetése (általában 6 db) szükséges. Ezek az implantátumok sokszor a hagyományos (konvencionális) implantátumoktól eltérőek és eltérő anatómiai pozíciókban is kerülnek behelyezésre.

A Bobdent implantációs specialistái rendszeres nemzetközi továbbképzéseken és szakmai kurzusokon olyan technikákat sajátítottak el, amelyek az extrém csonthiányos esetekben is – csontpótló műtét nélkül – alkalmazhatóak. Ezekben az esetekben All-on-X implantációs eljárással olyan speciális implantátumokat ültetünk be, amellyel megalapozzuk a fogpótlás stabilitását és elkerüljük a csonthiányos részeket.

Extrém csonthiányos esetekben így tudnunk csontpótlás nélküli, gyors és biztonságos megoldást kínálni azok számára is, akiket máshonnan elutasítottak – mivel olyan mértékű állcsonthiányban szenvednek, ami már nem képes befogadni a konvencionális implantátumokat, illetve azokat alkalmazva elkerülhetetlen lenne a jelentős műtéti megterhelést okozó csontpótlás.

Extém mértékű csonthiány esetén is egyéni állapotfelmérés és kezelési terv alapján járunk el, azonban az Az All-on-X implantációs eljárás esetén nem minden esetben lehetséges előre meghatározni implantátumok számát és típusát. A sebész a műtét alatt egyéni mérlegelés alapján a páciens érdekében dönthet úgy, hogy eltér a kezelési tervtől, és a készítendő fogpótlás erős alátámasztása céljából eltérő típusú vagy számú speciális implantátumot alkalmaz. Ezért az All-on-X implantációs eljárás esetén az X a változó típusú és mennyiségű implantátum behelyezésre utal.

Teljes fogpotlás All-on-X Zygoma extrém csonthiány esetén

Zygoma implantátumok

A Zygoma implantátumokat teljes felső foghiány helyreállításakor, kifejezetten extrém kismértékű csontállomány esetén alkalmazzuk. A Zygoma implantátum kifejezés a járomcsontra utal (latinul a járomcsont neve os zygomaticum). A speciális Zygoma implantátumok a felső őrlő régiók területén a járomcsonthoz kerülnek beültetésre, így alkalmazásuk extrém nagyfokú felső állcsonthiány esetén is csontpótlás szükségessége nélkül lehetséges, ezáltal a teljes fogív rehabilitáció ezekben a kihívást jelentő esetekben is megvalósítható.

Pteryogoid implantáció

Pterygoid implantátumok

A Pterygoid implantátumokat szintén teljes felső foghiány helyreállításakor, kifejezetten extrém kismértékű csontállomány esetén alkalmazzuk. A Pterygoid implantátum kifejezés a röpnyúlványra utal (latinul ez a processus pterygoideus). A speciális Pterygoid implantátumok a felső őrlő régiók mögötti területre, a röpnyúlványba kerülnek behelyezésre, így alkalmazásuk extrém nagyfokú felső állcsonthiány esetén is csontpótlás szükségessége nélkül lehetséges, ezáltal a teljes fogív rehabilitáció ezekben a kihívást jelentő esetekben is megvalósítható.

A nagymértékű csontpótló műtét elkerülhető, így implantátumokon rögzített fogpótlás készíthető egyetlen műtéttel extrém kedvezőtlen csontállomány esetén is

A nagymértékű csontpótló műtét elkerülhető, így implantátumokon rögzített fogpótlás készíthető egyetlen műtéttel extrém kedvezőtlen csontállomány esetén is

A természetes fogakra megszólalásig hasonlító, nagyon magas esztétikájú, magas minőségű, hosszú távú garanciával ellátott, 100%-os rágófunkciót nyújtó végleges híd készíthető

Az instabil, az életet megnehezítő kivehető fogsor viselése az All-on-X implantáció után - az implantátumok azonnali terhelésével -, a továbbiakban átmenetileg sem szükséges

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. június 28.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.