All-On-4®

Implantációs körhíd kedvezőtlen csontkínálat esetén

Az eredeti All-on-4®implantáció

Az All-on-4 implantációs eljárást abban az esetben végezzük, ha kiterjedt foghiány esetén kedvezőtlen a csontkínálat.

Teljes fogív rehabilitáció esetén legtöbbször All-on-4® implantációs eljárást végzünk. Ennek oka az, hogy leggyakrabban a csontkínálat mértéke erre az eljárásra ad kiváló lehetőséget. Pácienseink nagyon sok esetben azzal keresnek fel minket, hogy máshol nem vállalták az implantációs eljárást kedvezőtlen csontkínálatuk miatt. Sokszor pedig csontpótlást ajánlottak fel nekik, ami jelentősen meghosszabbítja a kezelési időt, növeli a műtéti megterhelést és a költségeket, ugyanakkor az eredményességet csökkenti.

A 25 éve bizonyítottan eredményes, csontpótlás nélkül alkalmazható All-on-4® implantációs technikával fogívenként 4 implantátum beültetésével, kedvezőtlen csontkínálat esetén is jelentősen csökkenteni tudjuk a műtéti megterhelést a hagyományos implantációs eljárásokhoz képest ezen kívül időbeli és anyagi megtakarítást biztosítunk az Ön számára.

Az All-on-4® implantációs eljárás a világhírű implantológus Prof. Dr. Paulo Malo nevéhez kötődik . Rendelőnkben kizárólag az általa kifejlesztett és az innovatív fogászati megoldások világvezető cége, a Nobel Biocare által szabadalmaztatott eredeti All-on-4® protokollt alkalmazzuk.

Csontpótlás nélkül végezhető kismértékű csontállomány esetén is

4 munkanap alatt hosszútávú, ideiglenes, fix körhidat készítünk

Azonnali terhelés esetén kivehető fogsorra átmenetileg sincs szükség

All-on-4® implantáció képekben

Tekintse meg az alábbi videót, amely jól szemlélteti az All-on-4® implantáció folyamatát

Az All-on-4® implantáció folyamata

Az eredeti All-On-4® implantáció folyamata a Bobdent Implantációs Központban lépésről-lépésre:

Dr. Orosz Gábor M.Sc.

1. Konzultáció és kezelési terv készítése

Az All-on-4® implantáció előtt személyes konzultáció szükséges. Dr. Orosz Gábor dento-alveoláris sebész és implantációs mesterképzéssel (Master of Implantology M.Sc. – IMC Münster) rendelkező szakorvosunk megvizsgálja Önt. Az állcsont-térfogat pontos meghatározása céljából elengedhetetlen CT felvételt a konzultáció alkalmával néhány perc alatt rendelőnkben elkészítjük. A vizsgálat és a CT felvétel alapján elkészítjük az Ön kezelési tervét, amelyben minden tudnivalót részletesen leírunk beleértve a kezelés költség-és időigényét.

2. All-on-4® implantáció

Az implantátumok beültetésére mindössze egy műtéti időpont szükséges. A pár órás beavatkozásra XVI. kerületi rendelőnkben, nyugodt környezetben kerül sor. Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a szájsebészeti beavatkozásokat tapasztalt, aneszteziológus szakorvos közreműködésével i.v. szedációban végezzük. A műtét befejeztével és az ébredést követően még 30 percig megfigyeljük, majd kísérője segítségével hazaengedjük.

3. Fix híd rögzítése az implantátumokra

Az implantációt követően, az implantátumok azonnali terhelésének köszönhetően, a sikeres ún. vázpróbát és fogpróbát követően 4 munkanapon belül hosszú távú, ideiglenes, rögzített hidat készítünk a beültetett All-on-4® implantátumokra. Az ideiglenes, rögzített híd átadása után így rendkívül rövid időn belül visszatérhet megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, étkezhet és az étkezések során erősen rághat..

4. Az ideiglenes híd végleges hídra történő cseréje

Az All-on-4® implantációt követően az implantátumok teljes becsontosodására minimum 6 hónapot kell várnunk. Ezután készíthetjük el a végleges, implantátumokon elhorgonyzott, csavarozható, alsó és/vagy felső rögzített Procera körhidakat. Míg az ideiglenes híd a kisőrlő fogakig tart, addig a végleges híd az első őrlő fogakat is visszaadja, mert ekkor már az implantátumok jobban terhelhetők. A végleges híd anyaga többféle lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. Természetesen az ideiglenes híd ezalatt az időszak alatt is hordható.

5. Rendszeres kontroll vizsgálat és komplex garancia

A kezelést követően félévente rendszeres kontroll vizsgálatra és szakképzett dentálhigiénikusaink által végzett szájhigiénés kezelésre várjuk Önt. A rendszeres kontroll vizsgálatok mellett érvényesíthető a komplex garancia, amely a Nobel Biocare implantátumok esetén életre szóló garanciát nyújt Önnek.

+1 Csavarozható rögzítés

A csavarozható eljárásnak köszönhetően az elkészített fogpótlások nem ragasztással, hanem csavarral kerülnek rögzítésre. Az implantátumokra rögzített koronák, hidak esetében az esetleges javítás a csavarozható rögzítési eljárásnak köszönhetően bármikor könnyedén megoldható. Ezáltal ez az eljárás nagyobb biztonságot jelent mind az orvos, mind a páciens számára.

Pácienseink sikertörténetei

Videó lejátszása
Videó lejátszása
Videó lejátszása

Egyedi tervezésű végleges fogpótlások – NobelProcera®

A Procera a Nobel Biocare cég saját fogpótlást készítő rendszere

Az All-on-4® implantációt követően hat hónap elteltével az ideiglenes híd cseréjekor végleges fogpótlásként a NobelProcera® által gyártott teljes cirkónium, csavarozható körhidat, ún. Malo Clinic hidat készítünk. Köszönhetően a magas precizitással, CAD-CAM eljárással kialakított Procera váznak, a végleges híd hossza és terhelhetősége az ideiglenes hídhoz képest sokkal nagyobb.

Malo Clinic körhíd

A végleges fogpótlásként készülő Malo Clinic Bridge körhíd nagyon magas esztétikájú, melyen a fogak egyenként, külön kialakítva Procera cirkónium koronákból készülnek. A fogak az implantátumokra csavarozható, speciálisan a koronák számára kialakított formájú titán vázra kerülnek felragasztásra. Ez a típusú körhíd fogpótlás jelenti a ma elérhető legmagasabb esztétikájú All-On-4® eljárást.

Komplex garancia

Fontosnak tartjuk, hogy a Nobel Biocare implantátumokra a Nobel Biocare saját alkotóelemeivel készített NobelProcera® fogpótlás kerüljön. Így a hosszú távú megbízhatóság mellett, a hosszú távú komplex garancia is érvényesíthető. Mindez pedig az Ön biztonságát szolgálja.

Tudjon meg többet a NobelProcera® fogpótlásokról

Az All-on-4® implantáció hosszútávú előnyei

A rendelőnk által nyújtott hosszú távú előnyök, melyeket minden páciensünk számára biztosítunk

1. Hosszú távú biztonság és garancia

Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy pácienseinknek hosszú távon sikeres, magas esztétikájú, pontos illeszkedésű, jól funkcionáló rögzített fogpótlást készítsünk. Ezért az All-on-4® implantáció során kizárólag a Nobel Biocare által gyártott és forgalmazott implantátumok és eszközök kerülnek felhasználásra.

Az általunk követett márkahűség egyik előnye pácienseink számára az, hogy ezzel a hosszú távú ideiglenes és a végleges hidak készítésekor is a legpontosabb illeszkedést érjük el, mely a megfelelő funkció és a magas esztétika elengedhetetlen alappillére.

+ Komlex garancia

A másik előny, melyet márkahűségünkön keresztül biztosítunk pácienseink számára az a kiterjesztett hosszú távú garancia. A Nobel Biocare az általa forgalmazott termékek anyagára élettartam garanciát vállal. A Nobel saját fogpótlás készítő rendszere a NobelProcera® által készített fogpótlásokra 5 év garancia érvényes. Amennyiben a NobelProcera® vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, abban az esetben nemcsak az implantátumok, hanem a NobelProcera® fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

2. Számítógép vezérelt CAD-CAM technológia az implantátumokra készített rögzített fogpótlások készítésekor

CAD-CAM technológia a legkorszerűbb eljárás a fogtechnikában, mely teljes biztonsággal alkalmazható az All-on-4® implantáció területén. Magyarra fordított jelentése számítógép segítségével tervezett (CAD), számítógép segítségével elkészített (CAM). Első lépésben a fogpótlás vázát számítógépes szoftver segítségével megtevezzük. Majd ezek az adatok kerülnek át a Procera maró gépbe, ami jellemzően cirkónium tömbből faragja ki a vázat három dimenzióban. Ezzel a technológiával precíziós pontosságú, az All-on-4® implantátumokra tökéletesen illeszkedő fogpótlás készíthető.

3. Csavarozható eljárással készített ideiglenes és végleges hidak

A Nobel Biocare implantátumokon elhorgonyzott fogpótlások rögzítése csavarozható módszerrel történik, melynek lényege, hogy a végleges fogpótlások nem ragasztással, hanem az implantátumokra való csavarozással kerülnek rögzítésre. A csavarozható eljárásnak köszönhetően az implantátumokra rögzített hidak biztonsággal eltávolíthatóak és visszarögzíthetőek. A csavarozható eljárás nagyobb biztonságot jelent az ideiglenes rögzített híd véglegesre történő cseréjekor, ill. a végleges híd átadása után is mind az orvos, mind a páciens számára.

4. Magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosi háttér

Bobdent Implantációs Központban elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az Ön életminőségét fogorvosi hivatásunknak megfelelően legjobb tudásunk és hozzáállásunk szerint javítsuk, illetve helyreállítsuk. Munkánkat minden dolgozónk által elfogadott és képviselt értékek mentén végezzük.

Rendelőnkben az implantációs műtéteket a Szegedi Tudományegyetem és a Münsteri Egyetem (Németország) implantológiai mesterképzését is elvégző dento-alveoláris sebész szakorvosunk Dr. Orosz Gábor végzi, a végleges prémium fogpótlásokat Dr. Németh Viktória és Dr. Bártfai Eszter készítik az Ön számára.

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. május 24.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.