A fogászati implantáció

Hiányzik egy vagy több foga? Nem szeretné lecsiszoltatni a fogait a foghiány pótlása miatt? Szeretné elkerülni a kivehető fogpótlást?

A fogászati implantátumok jelentik a megoldást, melyek nagyon hosszú távra, akár egész életre szólnak. Implantációs fogpótlással ehet – ihat bármit, amit szeretne – a protézisek vagy a foghiányok okozta kellemetlenség nélkül

Miért van szükség implantátumokra?

Elsősorban azért, hogy Ön visszanyerje eredeti életminőségét és boldogan, mosolyogva és kompromisszumok nélkül élhesse életét. A megfelelő gondozás mellett a fogászati implantátumok egész életén keresztül kiszolgálhatják az evésben, beszédben és a jó megjelenésben.

A fogászati implantátum lehetőséget nyújt arra is, hogy hidat, azaz rögzített, fix fogpótlást készítsünk közvetlenül a foghiány helyére a meglévő egészséges fogak lecsiszolása nélkül. Kiterjedt foghiányok pótlása esetén, a hídpótlás pilléreiként szolgáló implantátumoknak köszönhetően a kivehető fogpótlás készítése elkerülhető.

A rosszul illeszkedő fogsorok kihatnak a táplálkozásra, a beszédre és a megjelenésre egyaránt. A fogászati implantátumok képesek az instabil protézisek stabilitását biztosítani. Ezáltal a fogpótlás az implantátumokon stabilan rögzül, és máris megnő a komfortérzetünk, valamint a fogsor élettartama. Végre bármilyen szituációban magabiztosan nevethet és mosolyoghat, és természetesen az étkezés is újra komfortossá válik.

Az implantátumok előnyei

Implantációs megoldásaink –
problémától függően

Implantátumon rögzített szóló fogpótlás / korona

Szóló fogpótlás

Szóló foghiány pótlásakor az implantációs fogpótlás jelenti a legkorszerűbb és legelőnyösebb megoldást, ugyanis a beültetett implantátumnak köszönhetően a fogpótlás készítésekor elkerülheti a hiányzó foggal szomszédos fogak lecsiszolását vagyis nem kell feláldoznia a szomszédos fogakat egy foghiány miatt.

Implantátumon rögzített részleges fogpótlás / híd

Részleges fogpótlás

A részleges foghiány alatt azt értjük, amikor egymás mellett lévő 2 vagy több foga hiányzik. Oldalanként minimum 2–3 vagy akár 5 foghiány pótlása esetén implantátumok segítségével megoldható, hogy rögzített koronát vagy hidat készítsünk a saját, ép fogak lecsiszolása nélkül.

Teljes foghiány esetén alkalmazható implantációs eljárások

All-on-6 implantáció

All-On-6 koncepció alapján végzett komplett híd 6 db implantátummal

A részleges foghiány alatt azt értjük, amikor egymás mellett lévő 2 vagy több foga hiányzik. Oldalanként minimum 2–3 vagy akár 5 foghiány pótlása esetén implantátumok segítségével megoldható, hogy rögzített koronát vagy hidat készítsünk a saját, ép fogak lecsiszolása nélkül.

All-on-4 implantáció

All-On-4 koncepció alapján végzett komplett híd 4 db implantátummal

Az All-on-4™ koncepció lényege, hogy a teljes fogívet rehabilitálni tudjuk, mindössze egy szájsebészeti beavatkozással. Fogívenként 4 implantátumon elhorgonyzott, rögzített körhíddal, kedvezőtlen csontkínálat esetén is.

Zygoma implantáció

All-on-4 Zygoma koncepció alapján végzett teljes fogpótlás, extrém kevés csonthiány esetén

A speciális Zygoma implantátumok a felső őrlő régiók területén a kétoldali járomcsonthoz kerülnek beültetésre, így alkalmazásuk extrém nagyfokú felső állcsonthiány esetén is csontpótlás szükségessége nélkül lehetséges.

Csontpótlás

Csontpótlás

Mikor van szükség csontpótlásra?

A csontpótlást elsősorban akkor alkalmazunk, ha implanációs csontpótlást tervezünk, és a csontállomány az implantátum helyén nem megfelelő az implantátum behelyezéséhez.

A csontállomány lehet túl alacsony, túl keskeny vagy ezek kombinációja, de mindezek kezelésére ma már létezik megoldás.

Nobel és Procera

A Nobel Biocare implantátumok

Rendelőnkben kizárólag nemzetközileg elismert, prémium minőségű Nobel Biocare implantátumok kerülnek felhasználásra. A cég mögött álló több mint 50 éves múlt is garancia arra, hogy műhelyükben kizárólag biztonságos, hosszú távon sikeres, kiforrott technikai elemek kerüljenek megvalósításra.

Procera fogpótlások

A Procera rendszer a Nobel Biocare cég saját fogpótláskészítő CAD-CAM rendszere. Ezek a magas minőségű fogpótlások gyártói garanciát élveznek. A Nobel Biocare implantátumokra garantáltan tartós vázszerkezet készül a Procera rendszer segítségével. Így kiváló minőségű vázszerkezeteket lehet létrehozni az erre a célra kifejlesztett korszerű és precíz számítógépes fogászati tervezőprogram segítségével. Ez biztosítja, hogy a fogpótlás személyre szabott, és tökéletesen, feszülésmentesen illeszkedik.

Komplex garancia

Minden elkészített Procera fogpótlás vázszerkezetre 5 év gyári garancia érvényes. Ezen időszakon belül bármilyen vázszerkezettel kapcsolatos hiba esetén a Procera cég garanciális keretek között egy új vázat ad. Emellett minden Nobel Biocare implantátumra élettartam garancia érvényes. Amennyiben az implantátum cseréjére lenne szükség, és a fogpótlás a Procera rendszerrel készült, akkor az implantátum cseréje mellett a fogpótlás új Procera vázszerkezete is garanciális keretek között megvalósítható.

Dr. Orosz Gábor – A fogászati implantáció specialistája

A fogbeültetéseknél kiemelten fontos, hogy magasan képzett szakembert válasszunk. A Bobdent Implantációs Központ specialistája, Dr. Orosz Gábor fogorvos rendszeresen vesz részt hazai és külföldi továbbképzéseken, hogy elsajátítsa a legkorszerűbb technikákat. A folyamatos szakmai továbbképzéseken túl alapvető fontosságúnak tartja, hogy egy komplex beavatkozás is jó légkörben történjen, és pozitív élményként maradjon meg a páciensben.

Szolgáltatásaink bemutatásánál törekedtünk a kellő tömörségű, alapvető ismeretek megosztására, de van, amikor érdemes bővebben elmélyedni az egyes témákban. A tudástárban minden információt megtalál, amit a fogak kapcsán tudni érdemes