A fogászati implantáció

Hiányzik egy vagy több foga? Nem szeretné lecsiszoltatni a fogait a foghiány pótlása miatt? Szeretné elkerülni a kivehető fogpótlást?

A fogászati implantátumok jelentik a megoldást, melyek nagyon hosszú távra, akár egész életre szólnak. Implantációs fogpótlással ehet – ihat bármit, amit szeretne – a protézisek vagy a foghiányok okozta kellemetlenség nélkül.

Miért van szükség implantátumokra?

Elsősorban azért, hogy Ön visszanyerje eredeti életminőségét és boldogan, mosolyogva és kompromisszumok nélkül élhesse életét. A megfelelő gondozás mellett a fogászati implantátumok egész életén keresztül kiszolgálhatják az evésben, beszédben és a jó megjelenésben.

A fogászati implantátum lehetőséget nyújt arra is, hogy hidat, azaz rögzített, fix fogpótlást készítsünk közvetlenül a foghiány helyére a meglévő egészséges fogak lecsiszolása nélkül. Kiterjedt foghiányok pótlása esetén, a hídpótlás pilléreiként szolgáló implantátumoknak köszönhetően a kivehető fogpótlás készítése elkerülhető.

A rosszul illeszkedő fogsorok kihatnak a táplálkozásra, a beszédre és a megjelenésre egyaránt. A fogászati implantátumok képesek az instabil protézisek stabilitását biztosítani. Ezáltal a fogpótlás az implantátumokon stabilan rögzül, és máris megnő a komfortérzetünk, valamint a fogsor élettartama. Végre bármilyen szituációban magabiztosan nevethet és mosolyoghat, és természetesen az étkezés is újra komfortossá válik.

Az implantátumok előnyei

Implantációs megoldásaink – problémától függően

Szóló foghiány esetén alkalmazható implantációs eljárások

Szoló Fogpótlás implantátumon

Implantátumon rögzített szóló fogpótlás / korona

Szóló foghiány pótlásakor az implantációs fogpótlás jelenti a legkorszerűbb és legelőnyösebb megoldást, ugyanis a beültetett implantátumnak köszönhetően a fogpótlás készítésekor elkerülheti a hiányzó foggal szomszédos fogak lecsiszolását vagyis nem kell feláldoznia a szomszédos fogakat egy foghiány miatt.

Részleges foghiány esetén alkalmazható implantációs eljárások

Részleges Fogpótlás, Fogászati híd implantátumon

Implantátumon rögzített részleges fogpótlás / híd

A részleges foghiány alatt azt értjük, amikor egymás mellett lévő 2 vagy több foga hiányzik. Oldalanként minimum 2–3 vagy akár 5 foghiány pótlása esetén implantátumok segítségével megoldható, hogy rögzített koronát vagy hidat készítsünk a saját, ép fogak lecsiszolása nélkül.

Teljes foghiány esetén alkalmazható implantációs eljárások

Teljes fogpotlás All-on-6 kedvező csontkészlet esetén

All-on-6: Implantációs körhíd kedvező csontkínálat esetén

Az All-on-6 implantációs eljárást abban az esetben végezzük, ha kiterjedt foghiány esetén kedvező a csontkínálat. Ebben az esetben hat implantátum rögzíti a fogpótlást. Az All-on-6 implantáció előnye, hogy az elkészített végleges fix híd alátámasztása kiváló, és hosszabb, 12 vagy akár 14 fogat is tartalmazhat alátámasztatlan végződés, ún. szabadvég nélkül.

Teljes fogpotlás, eredeti All-on-4 csontpótlás nélkül

All-on-4®: Implantációs körhíd kedvezőtlen csontkínálat esetén

Az All-on-4® implantációs eljárást abban az esetben végezzük, ha kiterjedt foghiány esetén kedvezőtlen a csontkínálat. Teljes fogív rehabilitáció esetén legtöbbször All-on-4® implantációs eljárást végzünk. Ennek oka az, hogy leggyakrabban a csontkínálat mértéke erre az eljárásra ad kiváló lehetőséget. 

Tekintse meg All-on-4® referenciáinkat!

Teljes fogpotlás All-on-X Zygoma extrém csonthiány esetén

All-on-X: Implantációs körhíd nagyon kedvezőtlen csontkínálat esetén

A felső állcsont rendkívül kedvezőtlen csontkínálata esetén is van lehetőség csontpótlás nélküli eljárásra. Paradox módon ilyenkor 4-nél több implantátum beültetése (általában 6 db) szükséges. Ezek az implantátumok sokszor a hagyományos (konvencionális) implantátumoktól eltérőek és eltérő anatómiai pozíciókban is kerülnek behelyezésre.

Csontpótlás

Csontpótlás

Mikor van szükség csontpótlásra?

A csontpótlást elsősorban akkor alkalmazunk, ha implantációs fogpótlást tervezünk, és a csontállomány az implantátum helyén nem megfelelő az implantátum behelyezéséhez.

A csontállomány lehet túl alacsony, túl keskeny vagy ezek kombinációja, de mindezek kezelésére ma már létezik megoldás.

Pácienseink sikertörténetei

Videó lejátszása
Videó lejátszása
Videó lejátszása

A Nobel Biocare fogpótlás rendszere

Nobel Biocare implantátumok

Rendelőnkben kizárólag nemzetközileg elismert, prémium minőségű Nobel Biocare implantátumok kerülnek felhasználásra. A cég mögött álló több mint 50 éves múlt is garancia arra, hogy műhelyükben kizárólag biztonságos, hosszú távon sikeres, kiforrott technikai elemek kerüljenek megvalósításra.

NobelProcera® fogpótlások

A Procera rendszer a Nobel Biocare cég saját fogpótláskészítő CAD-CAM rendszere. Ezek a magas minőségű fogpótlások gyártói garanciát élveznek. A Nobel Biocare implantátumokra garantáltan tartós vázszerkezet készül a NobelProcera® rendszer segítségével. Így kiváló minőségű vázszerkezeteket lehet létrehozni az erre a célra kifejlesztett korszerű és precíz számítógépes fogászati tervezőprogram segítségével. Ez biztosítja, hogy a fogpótlás személyre szabott, és tökéletesen, feszülésmentesen illeszkedik.

Komplex garancia

Minden elkészített NobelProcera® fogpótlás vázszerkezetre 10 év gyári garancia érvényes. Ezen időszakon belül bármilyen vázszerkezettel kapcsolatos hiba esetén a Nobel Biocare garanciális keretek között egy új vázat ad. Emellett minden Nobel Biocare implantátumra élettartam garancia érvényes. Amennyiben az implantátum cseréjére lenne szükség, és a fogpótlás NobelProcera® rendszerrel készült, akkor az implantátum cseréje mellett a fogpótlás új NobelProcera® vázszerkezete is garanciális keretek között megvalósítható.

Szolgáltatásaink bemutatásánál törekedtünk a kellő tömörségű, alapvető ismeretek megosztására, de van, amikor érdemes bővebben elmélyedni az egyes témákban. A tudástárban minden információt megtalál, amit a fogak kapcsán tudni érdemes

 

Foglaljon időpontot konzultációs napunkra:
2024. május 24.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.