Procera fogpótlás – magas minőségű koronák, hidak – a Bobdentnél

Mit jelent az, hogy Procera fogpótlás?

A Nobel Procera egy olyan high-tech cég, amely képes nagyon magas minőségű (pontos, tartós, esztétikus) fogpótlásokat előállítani, értékes garanciával.

Hagyományos eljárás vagy Procera fogpótlás?

A fogpótlás élettartama

A fogpótlás élettartama függ az őt tartó pillér élettartamától – legyen az akár a páciens saját természetes foga, vagy fogászati implantátum. Illetve attól, hogy a fogpótlás vázszerkezete mennyire pontos. Pontossági kritérium például az, hogy felhelyezéskor nem keletkezik felfeszülés vagy megfelelően passzív az illeszkedés, illetve, hogy nem károsul a pillér (fog vagy implantátum) az esetleges rossz kialakítás miatt.

A pontatlan fogpótlás veszélyei

A saját fogakra készített pontatlan fogpótlás kialakítás esetén a tartó fog szuvasodásához vagy ínygyulladáshoz, krónikus esetben fogágy-gyulladáshoz vezethet. Az implantátumokra készített pontatlan fogpótlás esetén a fogpótlás vagy az implantátum törése, íny-, vagy csontgyulladás, csontleépülés alakulhat ki.

Az implantációs fogpótlások esetén különösen fontos, hogy a fogpótlás nagyon pontos legyen. Amennyiben feszülés lép fel az implantátum és a fogpótlás csatlakozásánál, előbb vagy utóbb fáradásos törés várható. Az implantációs fogpótlásoknál a hagyományos, öntési eljárással készített fogpótlások ezt a pontossági kritériumot nem tudják teljesíteni.

A Procera fogpótlás rendszere

A Nobel Biocare cég a rá jellemző innovációval és minőséggel hozta létre a Nobel Procera rendszert. A Nobel Procera egy olyan fogpótlás tervező-és készítő CAD-CAM rendszer a  fogászati piacon, amely egyedülálló módon már az 1980-as évek óta elérhető. Tehát már több mint 35 éves tapasztalat áll rendelkezésre a cég számára a rendszerrel kapcsolatban.

A Procera a Nobel Biocare cég saját fejlesztésű fogpótlás készítő rendszere. Azért fejlesztette ki a Nobel Biocare cég, hogy lehessen olyan fogpótlást illeszteni a Nobel implantátumokra, amely garantált minőségű, a Nobel Biocare cég minőségpolitikájának és ügyfelei – elhivatott szájsebészek és pácienseik – elvárásainak is megfelel.

Procera, az életreszóló fogpótlás

A fogorvos és a fogtechnikus közös célja, hogy az elkészített fogpótlás, amit a páciensnek átadnak, hosszútávra szóljon, és megfelelően pontos kidolgozású, a páciens számára komfortos, esztétikus, higiénikus – könnyen tisztítható – legyen.

A modern fogászatban mára már elérhetővé vált a CAD-CAM technika – ami csakúgy, mint az ipari kivitelezésben – a legpontosabb megvalósítást teszi lehetővé. A CAD-CAM eljárás (Computer Aided Design – Computer Aided Manufacturing) során a tervező szakember a számítógép tervezőprogramja segítségével megtervez egy adott formát virtuálisan, majd valamely számítógép vezérelt eszköz (pl. CNC esztergagép, vagy 3D nyomtató) legyártja azt. Ez az eljárás mikrométer pontosságú, és így megvalósítható a passzív, feszülésmentes illeszkedés az implantátum és a fogpótlás csatlakozása között.

A CAD-CAM fogtechnika egyik legkiválóbb képviselője a Nobel Procera rendszer.

A név a pro ceramia, azaz a fogpótlás kerámia leplezés előtti fogtechnikai munkafázisára, a fogpótlás vázszerkezetének kialakítására utal. A Nobel Biocare cégre jellemző innovációval a Procera a világ az első CAD-CAM rendszere volt a fogászati piacon, mely már az 1980-as években elérhető volt. Tehát több mint 35 éves tapasztalat áll rendelkezésre.

A Procera fogpótlás gyártási folyamata

A CAD-CAM technológiának köszönhetően a Procera rendszerrel kiváló minőségű, garantáltan tartós vázszerkezeteket lehet létrehozni.

A CAD-CAM technológia lényege, hogy a rendelőnkben digitálisan vett lenyomat alapján számítógéppel megtervezzük fogpótlását. Majd elküldjük a a Nobel Biocare amerikai gyártóközpontjába, az USA keleti partján található Mahwah városba. Itt kerül legyártásra a Procera fogpótlás és vázszerkezet.

Ezután a fogászatok ill. a fogtechnikai laboratóriumok megkapják a kész Procera fogpótlást. Majd ezután kerül átadásra a Nobel implantátummal rendelkező páciensek számára.

Milyen előnyökkel jár a Procera fogpótlás választása?

Implantátumokra és természetes lecsiszolt fogakra egyaránt kiváló pontosságú és illeszkedésű fogpótlást, koronát és hidat tudunk tervezni és nyújtani pácienseink számára a Procera rendszerrel.

A Nobel Procera a Nobel Biocare implantátumaival zárt rendszert alkot. Miszerint az implantátumok illeszkedési felületének digitális rendszere a Procera számára elérhető, míg a konkurens cégek számára nem. Ez azt is jelenti, hogy Nobel Biocare implantátumokra csak a Procerával készíthető tökéletesen, passzívan és feszülésmentesen illeszkedő fogpótlás. Ez egyben a hosszú távú sikeres implantációs fogpótlás záloga is, amelyre a cég garanciát vállal.

A vázszerkezet tervezésekor olyan szoftveres biztosítékok is vannak, amelyek által nem enged hibás tervezést. Például nem lehet túlságosan elvékonyítani a vázat egy bizonyos törésbiztonsági vastagság alá. Nem lehet statikailag hibás tervezést megvalósíttatni. Minden tervezést a gyártási folyamat előtt nem csak szoftveresen, hanem a Procera szakemberei egyénileg is felülvizsgálnak. Csak ezután kerülhet a gyártási folyamatba a munka.

Minden elkészített Procera fogpótlás vázszerkezetre önmagában 5 év gyári garancia érvényes. Ezen időszakon belül bármilyen a Procera fogpótlással kapcsolatos hiba esetén a Procera cég garanciális keretek között egy új Procera fogpótlást ad.

Komplex garancia

Minden Nobel Biocare implantátumra élettartam garancia érvényes. Az általunk beépített Procera fogpótlás pedig 5 év garanciával rendelkezik. Amennyiben a fogpótlás a Procera rendszerrel készült, akkor az implantátum cseréje mellett az új Procera fogpótlás is garanciális keretek között megvalósítható a Nobel Biocare cég jóvoltából.

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. június 28.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.