Fogászati Implantátumok

Ha hiányzik egy vagy több foga, de nem szeretné lecsiszoltatni a fogait a foghiány pótlása miatt, vagy egy meglévő protézis okoz problémákat, akkor a fogászati implantátumok jelentik a megoldást. A fogászati implantátumok mára a legsikeresebb fogpótlási eszközzé váltak, világszerte több milliót helyeznek be minden évben.
 
Implantációs fogpótlással ehet-ihat bármit, magabiztosan nevethet és mosolyoghat, a protézisek vagy a foghiányok okozta kellemetlenség nélkül.

Mi az a fogászati implantátum? 

A fogászati implantátum célja a hiányzó fog, fogak gyökereinek állcsontban történő pótlása. A fogászati implantátum nem más, mint egy olyan speciálisan kidolgozott, nagyon nagy tisztaságú titán csavar, aminek a felszíni megmunkálása lehetővé teszi az állcsontban való rögzülést. Így az implantátum helyettesíti a fog gyökerét.

A fogászati implantátum belsejében pedig egy finommechanikai csatlakozási rendszer van, ami a fogpótlásnak az implantátumhoz való rögzítését teszi lehetővé. A legjobb, ha a fogpótlást közvetlenül a fogpótláson átmenő, rejtett csavarral rögzítjük az implantátumhoz, ezáltal nem használunk ragasztót. Ennek legfőbb előnye, hogy a kapcsolat oldható marad, ezáltal a későbbi javítási lehetőséget biztosítjuk. Ne feledjük, hogy a fogászati implantátum 20-25 évre, illetve akár a teljes életre szóló megoldást jelent, ezért a fogpótlás esetleges javítására szükség lehet.

Szóló fogpótlás

Miért van szükség implantátumokra? 

A rosszul illeszkedő fogsorok kihatnak a táplálkozásra, a beszédre és a megjelenésre egyaránt. A fogászati implantátumok képesek az instabil protézisek stabilitását biztosítani. Ezáltal a fogpótlás az implantátumokon stabilan rögzül, és máris megnő a komfortérzetünk, valamint a fogsor élettartama.

Végre bármilyen szituációban magabiztosan nevethet és mosolyoghat, és természetesen az étkezés is újra komfortossá válik.

A fogászati implantátum lehetőséget nyújt arra is, hogy rögzített, fix fogpótlást készítsünk közvetlenül a foghiány helyére a meglévő egészséges fogak lecsiszolása nélkül. Kiterjedt foghiányok pótlása esetén, a hídpótlás pilléreiként szolgáló implantátumoknak köszönhetően a kivehető fogpótlás készítése elkerülhető.

Implantátumok működése

Kinek lehet implantátuma?

A fogászati implantátum behelyezése helyi érzéstelenítésben elvégezhető szájsebészeti eljárás. A fogászati implantátum beültetése mindazok számára elvégezhető, akik általános egészségi állapota megenged egy kisebb szájsebészeti beavatkozást. A fogászati implantátum behelyezése minden esetben egyénenként mérlegelendő és tervezendő, mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma állcsont sem.

Mennyi időt vesz igénybe az implantáció?

Az implantátum beültetése – 3–6 hónap csontosodási idő – után készíthető a végleges fogpótlás, amely időszak alatt ideiglenes fogpótlás biztosítható.

Egyes esetekben az implantációt követően már 3–6 munkanappal később hosszú távú ideiglenes fix pótlással tudjuk ellátni pácienseinket, így a gyógyulási időszak alatt is komfortos életminőség biztosítható.

Gondos diétára vagy a kimerítő tevékenységek mellőzésére csupán néhány napig van szükség, mely után a legtöbb páciens visszatérhet normál, mindennapos életviteléhez. Amennyiben az implantátumok biztonságosan rögzültek, el lehet készíteni rájuk a végleges koronákat vagy a fogsort. Ezt követően visszatérhet a mindennapos szájápoláshoz (fogmosás, fogselyem használata) és a rendszeres fogorvosi vizsgálatokon történő megjelenéshez.

Hogyan kerül az állcsontba a fogászati implantátum?

Minden fogászati implantátum rendszernek méret szerinti fúrókészlete van, ezzel alakítunk ki megfelelő furatot az állcsontba, majd a fogászati implantátumot meghatározott nyomatékkal betekerjük. Rögtön az implantátum behelyezése után – amennyiben szükség van rá – néhány öltéssel összehúzzuk az implantátum felett az ínyt, majd egy hét után a varratokat eltávolítjuk. Speciálisan kialakított rendszerek léteznek különböző esetek megoldására

Az állkapocs csontmennyisége egyénenként igen változó, ezért az implantátum behelyezésének módja is igen sokrétű. Általánosságban elmondhatjuk, hogy mind az implantátum gyártói, mind a fogorvos társadalom törekszik a minél egyszerűbb és biztonságosabb implantátum behelyezési technikák kidolgozására. Ezért ma már olyan implantátumok is beszerezhetők, amelyek kifejezetten kevés állcsont mennyiség esetén is biztonsággal alkalmazhatók.

Az implantátumok előnyei

 • Előnyös megjelenést biztosítanak
  Az implantátumokon rögzített fogak – a kivehető fogpótlással ellentétben – olyan természetes hatást nyújtanak, amellyel a pótlás az igazi fogaktól gyakorlatilag megkülönböztethetetlenné válik.
 • Tartós, hosszú távú és biztonságos megoldást nyújtanak
  Mivel az implantátumok szerves részét képezik állkapocsunknak, a fogászati implantátumok egy életre szólnak. A rendelőnkben alkalmazott Nobel Biocare inplantátumaira élethosszig tartó garanciát vállal. 
 • Szájüregi komfortérzetet adnak
  Az implantátumokra rögzített fogak nem csak esztétikailag, hanem funkciójában is nagyon közel állnak a természetes fogak érzetéhez. Mivel nyomást gyakorolnak az állkapocsra, így a természetes rágás érzetét keltve a rágófunkció nagymértékben helyreállítható. 
 • Óvják a meglévő ép fogakat
  Akár egy darab foghiány esetén is, a szomszédos, ép fogak lecsiszolása nélkül pótolható az elvesztett fog.
 • Megakadályozzák az arc és állcsontok sorvadását
  Az implantátumok beélpülnek a csontozatba, és a tartó- és rágófunkciók helyreállításával a csont megmarad az állkapocsban az implantátum körül. Ezzel megakadályozhatóak a csontsorvadási folyamatok, segít visszanyerni régi arcvonásait.
 • Gazdaságos megoldást jelentenek a foghiány pótlására
  Mivel az implantátumok a megfelelő szájhigiénia és rendszeres kontrollvizsgálatok mellett egy életre szólnak. Rendelőnkben alkalmazott Nobel Biocare implantátumok és felépítmények magas minőségének és precíziós technikájának köszönhetően többé nem kell aggódnia elveszett fogai miatt.
 • Speciálisan rendszerek különböző esetek megoldására
  Legyen szó szóló, részleges, teljes foghiányról, vagy csothiányról, a Nobel Biocare 50 éves tapasztalata és Dr. Orosz Gábor, implantációs specialista magas képzettsége és többéves tapasztalata révén minden esetre van megoldás.

All-on-4® implantáció a Bobdent Implantációs Központban

Az eredeti All-on-4®implantáció

A világhírű implantológus Prof. Dr. Paulo Malo nevéhez kötődik az All-on-4® implantáció. Rendelőnkben kizárólag az általa kifejlesztett és az innovatív fogászati megoldások egyik világvezető cége, a Nobel Biocare által szabadalmaztatott eredeti All-on-4® technikát alkalmazzuk.

A 25 éve bizonyítottan eredményes All-on-4® implantációs technikával jelentős műtéti, időbeli és anyagi megtakarítást biztosítunk az Ön számára.

 

Az All-on-4® implantáció lényege

Az All-on-4® implantáció lényege, hogy teljes fix fogpótlást tudunk készíteni, mindössze egy szájsebészeti beavatkozással. Fogívenként (alsó és/vagy felső fogív) 4 implantátumon rögzített körhíddal, kedvezőtlen csontkínálat esetén is.

Pácienseink sikertörténetei

Videó lejátszása
Videó lejátszása
Videó lejátszása

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. június 28.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.