Fizetési Lehetőségek És Garancia

Hogyan tudok majd fizetni az elvégzett kezelésekért?

Rendelőnkben az elvégzett kezelésekért fizethet készpénzzel vagy terminálunkon keresztül bankkártyával is.

Rendelőnk a következő egészségpénztárakkal áll kapcsolatban:

Allianz Egészségpénztár
Generali Egészségpénztár
Medicina Egészségpénztár
MKB Egészségpénztár
OTP Egészségpénztár
Prémium Egészségpénztár
Új Pillér Egészségpénztár
Vitamin Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár

A BOBDent Fogászat tevékenységét szigorú, garanciális feltételek között végzi. Ennek eredményeként Ön teljes biztonságban van, mert nem várt esemény esetén garanciális keretek között a garanciális ellátás biztosított az Ön számára.

Garanciális ellátás implantátum beültetések esetére

Az implantátum sikeres beültetésének aránya nagyon magas, több mint 98,6%. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy a szervezet nem fogad be egy-egy implantátumot. Ez függ az Ön egyedi érzékenységétől és csontszerkezetének stabilitásától. A garanciális perióduson beül egy implantátum kiesése esetén klinikánkon egy új implantátum kerül beültetésre vagy ha ez nem lehetséges, akkor az implantátum kifizetett árát beszámítjuk az alternatív fogászati megoldás költségeibe.

A Nobel Biocare az általuk gyártott implantátumokra életre szóló garanciát nyújt a felhasználói (a fogorvosok) számára. A Nobel Biocare implantátumok hosszú távú sikerességét számos tudományos és klinikai vizsgálat alátámasztja, bizonyítja. A Bobdent Fogászat úgy döntött, hogy ezt a garanciát tovább adja páciensei számára, tehát ha a behelyezett Nobel implantátum cseréjére kerülne sor, akkor a csere implantátum beültetetése garanciális keretek között, minimális műtéti díj felszámításával valósul meg. 

A garancia érvényességének feltétele a páciens részéről: 

1.) a páciens számára a rendelőben átadott instrukciók (az implantációs fogpótlás otthoni helyes tisztítása és rendeltetésszerű használata) és a megfelelő szájhigiéné fenntartása

2.)  fél évenként – évenkénti kontrollon való megjelenés rendelőnkben dentálhigiénikusunknál.

A garancia érvényességének feltétele a rendelő részéről:

A páciens megfelelő szájhigiéniájának rendszeres, fél évenkénti – évenkénti ellenőrzése dentálhigiénikusunk által. A dentálhigiénikus kolléga feladata a szájhigiénia ellenőrzése, professzionális szájhigiénés kezelés elvégzése, a páciens instruálása, motiválása. Amennyiben fogorvosi feladatot igénylő elváltozást észlel a kontroll alkalmával, akkor a pácienst a fogorvoshoz irányítja.

A Nobel Procera cég az általuk készített fogpótlások vázszerkezetére 5 év garanciát vállal. Amennyiben Procera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, a Procera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

A készülő fogpótlások vázszerkezetének fogtechnikusunk által készített leplezésére 1 év garancia érvényes.

Az implantátumokra rögzített koronák, hidak esetében az esetleges javítás a csavarozható rögzítési eljárásnak köszönhetően bármikor könnyedén megoldható.

Garancia esztétikai és protetikai beavatkozásokra

A nálunk elvégzett esztétikai és protetikai munkákra szintén garanciát vállalunk. 

A Nobel Procera cég az általuk készített fogpótlások vázszerkezetére  – természtes fogakra készített fogpótlások esetén – 5 év garanciát vállal. 

A készülő fogpótlások vázszerkezetének fogtechnikusunk által készített leplezésére 1 év garancia érvényes.
Amennyiben Procera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, a Procera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

Garanciális periódusok a fogtechnikusunk által készített és ún. nyitott rendszerrel készített protetikai és esztétikai kezelésekre:

 • Fémkerámia és cirkónium-kerámia koronák, hidak – 1 év
 • Inlay-ek – 1 év
 • Ideiglenes hidakra, koronákra, protézisekre az ideiglenes jelleg miatt a garancia nem érvényes 
 • Esztétikus fogtömések – 1 év 

A klinikánkon készült fogmű állapotának megőrzése közös feladat. Van néhány olyan kizáró tényező, melynek fennállása esetén a garancia nem érvényesíthető:

 1. Abban az az esetben, ha Ön nem tartja be az orvos által ajánlott dentálhigiéniai eljárásokat
 2. Abban az esetben, ha Ön nem követi orvosa műtét utáni előírásait és tanácsait
 3. Abban az esetben, ha a BOBDent klinikán készült fogműbe beavatkozik egy másik rendelőben dolgozó orvos
 4. Abban az esetben, ha az implantátum az íny vagy az állcsont gyulladásos állapota miatt esett ki
 5. Abban az esetben, ha Ön nem rendeltetésszerűen, az orvos előírásainak megfelelően használja a fogpótlást (Például leejti, jelentős súlyt helyez rá)
 6. Abban az esetben, ha a fogpótlást nem rendeltetésszerű erőbehatás éri a viselés ideje alatt (Például baleset esetén, vagy a csont rágása)
 7. Abban az esetben, ha Ön olyan általános betegségben szenved, vagy olyan kezelés alatt áll, ami az állcsontokra és a fogakra káros hatással van (Például diabetes, osteoporosis, epilepsia, leuchaemia,  chemotherapia, radiotherapia utáni állapot)
 8. Abban az esetben, ha Ön legalább évente egyszer nem látogat el klinikánkra fogorvosi felülvizsgálatra (a felülvizsgálat az Ön számára természetesen teljesen ingyenes)
 9. Abban az esetben, ha Önnek bármilyen tartozása áll fenn a rendelővel szemben.

Minden elvégzett beavatkozás egyéni kezelési terven alapul, ezért minden esetben egyéni garanciális kikötések érvényesíthetők, melyek feltételeit a kezelés előtti konzultációk során minden esetben a páciens tudomására hozunk. Ezt követően a kezelést csak akkor kezdjük el, ha a páciens az ő minden igényét kielégítő információk birtokában van, amit aláírásával ellenjegyez.

Speciális garanciák az Ön biztonsága érdekében

Minőségi alapanyag használati garancia: Klinikánkon csúcsminőségű európai alapanyagokkal és berendezésekkel dolgozunk. A felhasznált anyagokra évek múlva is garanciát vállalunk.

Magas szintű szaktudás garancia: Orvosaink specialitásuknak megfelelő nemzetközileg elismert szakvizsgákkal rendelkeznek és folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, hogy a legmodernebb szemléletű gyógyítást gyakorolhassák.

Fogtechnikai garancia: Fogtechnikai laboratóriumi hátterünk magas szintű, nemzetközileg elismert szakképesítésekkel rendelkezik.

Árgarancia: Az előre elküldött és elfogadott kezelési tervtől maximum 10 %-ban térhet el a végleges kezelési terv. Ehhez szükség van egy CT-vizsgálatra, amennyiben implantációs fogpótlás készül.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További információkat erről itt olvashat.