All-On-6 implantáció

Implantációs körhíd kedvező csontkínálat esetén

Az All-on-6 implantációs eljárást abban az esetben végezzük, ha kiterjedt foghiány esetén kedvező a csontkínálat. Ebben az esetben hat implantátum rögzíti a fogpótlást. Az All-on-6 implantáció előnye, hogy az elkészített végleges fix híd alátámasztása kiváló, és hosszabb, 12 vagy akár 14 fogat is tartalmazhat alátámasztatlan végződés, ún. szabadvég nélkül.

Hat implantátumon elhorgonyzott rögzített híd készítése

Amennyiben Ön kiterjedt foghiánnyal rendelkezik, a saját fogak önmagukban már nem elegendőek ahhoz, hogy rögzített hídpótlást készítsünk, de a kivehető fogpótlást szeretné elkerülni, az implantátumok hatékony segítséget jelentenek. A beültetett implantátumokra komplett, rögzített híd készíthető.

Az implantátumoknak köszönhetően nem kell lemondania a rögzített híd nyújtotta kényelemről és továbbra is magabiztosan mosolyoghat, étkezhet. Az All-on-6 implantációt négynél több implantátumon csontpótlás nélkül csak kedvező csontkínálat esetén tudjuk elvégezni.

Az All-on-6 implantáció folyamata

Az All-on-6 implantációs fogpótlás készítésének folyamata a következő:

1. Konzultáció és kezelési terv készítése

Az All-on-6 implantáció előtt személyes konzultáció szükséges. Dr. Orosz Gábor dento-alveoláris sebész és implantációs mesterképzéssel (Master of Implantology M.Sc. – IMC Münster) rendelkező szakorvosunk megvizsgálja Önt. Az állcsont-térfogat pontos meghatározása céljából elengedhetetlen CT felvételt a konzultáció alkalmával néhány perc alatt rendelőnkben elkészítjük. A vizsgálat és a CT felvétel alapján elkészítjük az Ön kezelési tervét, amelyben minden tudnivalót részletesen leírunk beleértve a kezelés költség-és időigényét.

2. All-on-6 implantáció

Az implantátumok beültetésére mindössze egy műtéti időpont szükséges. A pár órás beavatkozásra XVI. kerületi rendelőnkben, nyugodt környezetben kerül sor. Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a szájsebészeti beavatkozásokat tapasztalt, aneszteziológus szakorvos közreműködésével i.v. szedációban végezzük. A műtét befejeztével és az ébredést követően még 30 percig megfigyeljük, majd kísérője segítségével hazaengedjük.

3. Fix híd rögzítése az implantátumokra

Az implantációt követően, az implantátumok azonnali terhelésének köszönhetően, a sikeres ún. vázpróbát és fogpróbát követően 4 munkanapon belül hosszú távú, ideiglenes, rögzített hidat készítünk a beültetett All-on-6 implantátumokra. Az ideiglenes, rögzített híd átadása után így rendkívül rövid időn belül visszatérhet megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, étkezhet és az étkezések során erősen rághat..

4. Az ideiglenes híd végleges hídra történő cseréje

Az All-on-6 implantációt követően az implantátumok teljes becsontosodására minimum 6 hónapot kell várnunk. Ezután készíthetjük el a végleges, implantátumokon elhorgonyzott, csavarozható, alsó és/vagy felső rögzített Procera körhidakat. Míg az ideiglenes híd a kisőrlő fogakig tart, addig a végleges híd az első és a második őrlő fogat is visszaadja, mert ekkor már az implantátumok jobban terhelhetők. A végleges híd anyaga többféle lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. Természetesen az ideiglenes híd ezalatt az időszak alatt is hordható.

5. Rendszeres kontroll vizsgálat, szájhigiénés kezelések

A kezelést követően félévente rendszeres kontroll vizsgálatra és szakképzett dentálhigiénikusaink által végzett szájhigiénés kezelésre várjuk pácienseinket.

+1 Csavarozható rögzítés

A csavarozható eljárásnak köszönhetően az elkészített fogpótlások nem ragasztással, hanem csavarral kerülnek rögzítésre. Az implantátumokra rögzített koronák, hidak esetében az esetleges javítás a csavarozható rögzítési eljárásnak köszönhetően bármikor könnyedén megoldható. Ezáltal ez az eljárás nagyobb biztonságot jelent mind az orvos, mind a páciens számára.

NobelProcera® – Egyedi tervezésű végleges fogpótlások

NobelProcera® egyedi prémium fogpótlások

Az All-on-6 implantációt követően hat hónap elteltével az ideiglenes híd cseréjekor végleges fogpótlásként a NobelProcera® által gyártott teljes cirkónium, csavarozható körhidat, ún. Malo Clinic hidat készítünk. Köszönhetően a magas precizitással, CAD-CAM eljárással kialakított cirkónium Procera váznak, a végleges híd hossza és terhelhetősége az ideiglenes hídhoz képest sokkal nagyobb.

Malo Clinic körhíd

A végleges fogpótlásként készülő Malo Clinic Bridge (körhíd) nagyon magas esztétikájú, melyen a fogak egyenként, külön kialakítva Procera cirkónium koronákból készülnek. A fogak az implantátumokra csavarozható, speciálisan a koronák számára kialakított formájú titán vázra kerülnek felragasztásra. Ez a típusú körhíd fogpótlás jelenti a ma elérhető legmagasabb esztétikájú All-On-6 eljárást.

Az All-on-6 implantáció hosszútávú előnyei

A rendelőnk által nyújtott hosszú távú előnyök, melyeket minden páciensünk számára biztosítunk

1. Biztonság és garancia

Rendelőnkben kizárólag Nobel Biocare implantátumok kerülnek felhasználásra. A prémium minőségű Nobel Biocare hosszú távú ideiglenes és a végleges hidak készítésekor is a legpontosabb illeszkedést garantálják, amely a magas esztétika és megfelelő funkció elengedhetetlen alappillére.

Nobel Biocare komlex garancia

A márkahűségünk előnye a pácienseink számára a kiterjesztett hosszú távú garancia. A Nobel Biocare az általa forgalmazott termékek anyagára élettartam garanciát vállal. A NobelProcera® fogpótlásokra 5 év garancia érvényes. És amennyiben a NobelProcera® vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítjük és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, abban az esetben nemcsak az implantátumok, hanem a NobelProcera® fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

2. Digitális fogászati technológiák

Az All-on-6 implantáció során az Ön biztonsága és a sikeres implantáció érdekében rendelőnk számos digitális technikát alkalmazunk. A panoráma röntgen és CT gépünk felvételei digitálisan jelenik meg rendszerünkben, ezt pedig online azonnal meg is tudjuk osztani Önnel. 3D fogászati szkennerünkkel a manuálisan vett foglenyomat kellemetlenségeit tudjuk elkerülni és azonnal képernyőn láthatjuk az Ön fogainak állapotát. Legújabb X-NAV rendszerünkkel az implantátumokat precíziós pontossággal ültetjük be. A CAD-CAM technológia pedig a legkorszerűbb eljárás a fogtechnikában, amelyben első lépésben a fogpótlás vázát számítógépes szoftver segítségével megtervezzük, aztán marógéppel cirkónium tömbből faragja ki a vázat három dimenzióban. Ezzel a technológiával precíziós pontosságú, az All-on-6 implantátumokra tökéletesen illeszkedő fogpótlás készíthető.

3. Magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosi háttér

Bobdent Implantációs Központban elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az Ön életminőségét fogorvosi hivatásunknak megfelelően legjobb tudásunk és hozzáállásunk szerint javítsuk, illetve helyreállítsuk. Munkánkat minden dolgozónk által elfogadott és képviselt értékek mentén végezzük.

Rendelőnkben az implantációs műtéteket a Szegedi Tudományegyetem és a Münsteri Egyetem (Németország) implantológiai mesterképzését is elvégző dento-alveoláris sebész szakorvosunk Dr. Orosz Gábor végzi, a végleges prémium fogpótlásokat Dr. Németh Viktória és Dr. Bártfai Eszter készítik az Ön számára.

Foglaljon időpontot konzultációs
napunkra: 2024. május 24.

Ha Ön is szeretné elkerülni a hagyományos protézist vagy a csontpótlást, viszont szeretné élvezni, hogy felszabadultan mosolyoghat, ehet, ihat, akkor jelentkezzen All-on-4® konzultációs napunkra!

*Ezen a napon a konzultációt, a digitális CT felvételt, a panoráma röntgent és az egyéni kezelési tervet 40% kedvezménnyel 66 000 Ft helyett 39 000 Ft-os áron készítjük el Önnek.

A konzultációs napra jelentkezőket előre egyeztetett időpontban fogadjuk. Az időpontok korlátozott számban, a 06 1 400 1167-es telefonszámunkon vagy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével foglalhatók.